Yerel seçimlerin öne alınması için AK Parti tarafından MHP'nin de desteğiyle hazırlanan Anayasa değişikliği tasarısının doğrudan kabul edilmesi için gereken 367 oy sağlanamadı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ortaya çıkan bu sonu
Yerel seçimlerin öne alınması için AK Parti tarafından MHP'nin de desteğiyle hazırlanan Anayasa değişikliği tasarısının doğrudan kabul edilmesi için gereken 367 oy sağlanamadı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ortaya çıkan bu sonuçtan çok rahatsız oldu.
Ortaya çıkan bu sonuç, hem MHP hem de bazı AK Partili milletvekillerinin, tasarının altına imza atmasına karşın TBMM Genel Kurulu'nda yapılan gizli oylamada red oyu kullandıklarını gösteriyor.
Özellikle kendi partisindeki bazı milletvekillerinin görünüşte farklı, kapalı kapılar arkasında daha farklı davranması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gerçekten çok rahatsız etti.
Kameraların önünde konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erdoğan, eliyle kürsüyü yumruklayarak yaptığı konuşmasında aynen; "...Görünen o ki; her iki siyasi parti de (AK Parti milletvekilleri dahil) attıkları imzalarına sahip çıkmamışlardır. Biz siyaseti böyle anlamıyoruz. Eğer biz bir yere imzamızı attıysak (yumruğunu kürsüye vuruyor) o imzanın mezara kadar arkasındayız. Pazara kadar değil..." cümlelerini kullandı.
Peki AK Parti içerisinde tasarıya ret oyu veren milletvekilleri kimlerdi?
Elbette gizli olarak yapılan bir oylamada kimin evet kimin hayır oyu verdiğini kesin olarak bilmemiz mümkün değil.
Ancak, AK Parti'nin Silivri çıkışlı İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'nın bu tasarıya "ret" oyu verenler arasında olduğu duyumunu aldım.
Doğrudur veya değildir...
Ancak bana gelen bilgi bu şekilde.
Henüz daha milletvekili adayıyken "polis tokatladığı" iddiası ile gündeme gelen Kaynarca'nın bu tasarıya da ret oyu kullandığını duydum.
Ve bir gazeteci olarak aldığım bu duyumu siz değerli okuyucularımla paylaşıyorum.